No vull… i què vull?

Una cosa que ens trobem molt repetidament a les mediacions és que les parts saben el que no volen però no sempre tenen clar el que volen, fet que dificulta la relació amb l’altra part, ja que l’altra difícilment satisfarà encertadament.
Per poder-ho argumentar ens permeteu  fer un joc i començar amb una pregunta, vosaltres aniríeu a una botiga a comprar amb una llista de què és el que NO voleu?, per exemple anireu amb una llista com aquesta?
NO VULL pa
NO VULL llet
NO VULL aigua
NO VULL iogurt
NO VULL tomàquets
i clar així amb tres mil productes més que poden haver-hi a la botiga.
O aniríeu amb una llista com aquesta:
NECESSITO enciam
NECESSITO plàtans
NECESSITO oli
NECESSITO xocolata
i així amb les 8 o 10 coses que sí que pots necessitar o voler.
M’imagino que la resposta serà ràpida i obvia, anireu amb la segona opció. Doncs com és que quan ens pregunten que vols o que necessites per al teu futur normalment les persones responen; jo no vull estar sol/a, jo no vull estar malalt/a, jo no vull tenir problemes, i clar evidentment necessitem un llarg etc. per acabar esbrinant que és el que sí que realment volem.
Si a més a més aquest fet el traslladem no només a la comunicació amb nosaltres mateixos sinó que pensem que també ho fem amb la comunicació amb els nostres fills/es amb les nostres parelles, als nostres treballs, etc. la cosa es complica.
Exemples amb els nostres fills/es:
NO VULL que contestis
NO VULL que et portis malament
NO VULL que estiguis trists
Exemples amb les nostres parelles:
NO VULL que arribis tard de la feina
NO VULL que t’oblidis del nostre aniversari
NO VULL que em menteixis
M’imagino que amb tots aquests exemples ja queda clar que millor expressar el que volem que no el que no volem, així com a mínim ens entendran millor.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *